Blown Fuse???

View previous topic View next topic Go down

Blown Fuse???

Post by Tukz on Sun Jun 20, 2010 6:53 pm

Today I noticed that the plastic plug on one of my injector cables was broken so I thought be seen as I had a spare loom with some on, I would replace it. As I pulled the wires off the engine they sparked and now the engine won't start. I have checked the fuses in the fuse box but they are all fine. I swapped out the big 60A yellow fuse but still nothing. The yellow engine management light on the dash doesn't come on now either. Anyone have any ideas??.

Is there any other main fuses anywhere??.
avatar
Tukz
Centurion

Posts : 112
Join date : 2010-01-02
Age : 41
Location : Bridlington, East Yorkshire

http://www.tuktuktravel.co.uk

Back to top Go down

Re: Blown Fuse???

Post by emmabskin on Wed Jul 07, 2010 12:42 pm

I'll check with Tony but I'm pretty sure there's some at the back somewhere, I'll ask him when he gets back. Emma
avatar
emmabskin
Chatterbox

Posts : 86
Join date : 2010-06-07
Age : 56
Location : Somerset

http://daihatsuhijet.wordpress.com

Back to top Go down

Here's Tony

Post by emmabskin on Wed Jul 07, 2010 9:27 pm

hi mate , when you pulled the wires I guess the ignition was on?.As far as i can see from the manual the injector wires join the loom with the lights ect so look at the light fuse's, I can't think of any other fuse that it could be.maybe have the ecu checked.hope this helps.I will sleep on it and maybe think of something else,you never know.Regards ect Tony scratch
avatar
emmabskin
Chatterbox

Posts : 86
Join date : 2010-06-07
Age : 56
Location : Somerset

http://daihatsuhijet.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Blown Fuse???

Post by Tukz on Sun Jul 11, 2010 12:04 am

I found em!'

There is a little black fuse holder that holds 2 fuses. It says EFI 1 and EFI 2 on it, coincidence that??.

Changed the fuse and it kicked up a treat. While I was messing I found out where the reb/brown plug went that I thought was labelled up wrong. Turns out the reason it didn't fit where it said it should because someone had pulled the wires out of the plug that was there originally so that's why they didn't look right. Tuki is running sweet as a nut now. Just need to find someone that can do bodywork and then I'll be back on the road!!.

avatar
Tukz
Centurion

Posts : 112
Join date : 2010-01-02
Age : 41
Location : Bridlington, East Yorkshire

http://www.tuktuktravel.co.uk

Back to top Go down

Hooray

Post by emmabskin on Sun Jul 11, 2010 9:02 am

That's great, just a shame you're so far away, we'd love to see it. Emma cheers
avatar
emmabskin
Chatterbox

Posts : 86
Join date : 2010-06-07
Age : 56
Location : Somerset

http://daihatsuhijet.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Blown Fuse???

Post by agagag on Sat Aug 04, 2012 11:02 pm

Tukz wrote:I found em!'

There is a little black fuse holder that holds 2 fuses. It says EFI 1 and EFI 2 on it, coincidence that??.

Changed the fuse and it kicked up a treat. While I was messing I found out where the reb/brown plug went that I thought was labelled up wrong. Turns out the reason it didn't fit where it said it should because someone had pulled the wires out of the plug that was there originally so that's why they didn't look right. Tuki is running sweet as a nut now. Just need to find someone that can do bodywork and then I'll be back on the road!!.


I would love to know where this black holder is located....

agagag
Clubman

Posts : 20
Join date : 2011-09-07
Location : London

Back to top Go down

Re: Blown Fuse???

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum