1.3 efi LPG Won't Start

View previous topic View next topic Go down

1.3 efi LPG Won't Start

Post by 8bit-ash on Fri Jul 23, 2010 8:09 pm

The Hijet has been getting progressively harder to start from Cold. Now it won't start at all. Just turns over. There is spark and petrol. I always start from cold on petrol but it won't start on either. Is there any common places to start?

Cheers
avatar
8bit-ash
Centurion

Posts : 424
Join date : 2010-05-12

Back to top Go down

Re: 1.3 efi LPG Won't Start

Post by leopard_pagan on Fri Jul 23, 2010 8:43 pm

Check the battery, change the plugs, then HT leads, then the rotor.
avatar
leopard_pagan
Admin

Posts : 1105
Join date : 2009-09-21

Back to top Go down

Re: 1.3 efi LPG Won't Start

Post by 8bit-ash on Fri Jul 23, 2010 9:01 pm

Batteries fully charged and it turns over fine. Checked plugs and they seem fine and spark. I may change them anyhow to be sure, It started fine once warm (when it did start from cold). Seems strange how its progressively got harder to start over about a month.
avatar
8bit-ash
Centurion

Posts : 424
Join date : 2010-05-12

Back to top Go down

Re: 1.3 efi LPG Won't Start

Post by leopard_pagan on Sat Jul 24, 2010 9:13 am

HT leads. they do break down in time. i got a set from local car shop for reasonable money
avatar
leopard_pagan
Admin

Posts : 1105
Join date : 2009-09-21

Back to top Go down

Re: 1.3 efi LPG Won't Start

Post by difflock123 on Sat Jul 24, 2010 1:40 pm

Just because you get a spark at the plug when you tested that, doesnt mean that its enough to start and run...

change the plugs, the ht leads and the rotor and then go from there...
And make sure the plug gap is correct...

The fact that its been getting worse over a period of time points to something wearing out...

difflock123
Centurion

Posts : 301
Join date : 2010-06-11

Back to top Go down

Re: 1.3 efi LPG Won't Start

Post by Tukz on Sat Jul 24, 2010 5:43 pm

I can't remember what it is called but there is a little ceramic box thingy near the coil in a cage thingy, That on mine had a crack in it and although we couldn't see it until it got alot worse it did have exactly the same starting problem as yours. I replaced that and never had any problems since!.
avatar
Tukz
Centurion

Posts : 112
Join date : 2010-01-02
Age : 41
Location : Bridlington, East Yorkshire

http://www.tuktuktravel.co.uk

Back to top Go down

Re: 1.3 efi LPG Won't Start

Post by difflock123 on Sat Jul 24, 2010 8:37 pm

That sounds like an HT Lead suppressor to stop interference...

difflock123
Centurion

Posts : 301
Join date : 2010-06-11

Back to top Go down

Re: 1.3 efi LPG Won't Start

Post by 8bit-ash on Wed Jul 28, 2010 5:19 pm

Had some spare time yesterday so had all the plugs out. On testing 2 were dead, 1 was way out on resistance and the other was OK. Quick trip to Eurocarparts, £4 later and it starts like a dream. Will prob change the Leads too as resistance values are a bit off but can't find anyone non Gen that supplies them and I hate to think what Daihatsu will want for them when a little exhaust gasket is £15.
avatar
8bit-ash
Centurion

Posts : 424
Join date : 2010-05-12

Back to top Go down

Re: 1.3 efi LPG Won't Start

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum